vrijdag 31 juli 2009

Synchroon ...

euh, dansen ... met nichtje Lieze. Lieze is 7 weken jonger dan ikzelf. Ik neem dus de leiding bij het synchronizeren.

K&G

Vandaag ging ik samen met mama langs bij de dokter van Kind & Gezin. Ik wilde wel een keer weten hoeveel ik gegroeid ben (62 cm en 7,120 kg). Zoals de nieuwe gewichts- en lengtecurves aantonen eet ik meer dan wat ik kan verantwoorden door mijn groei.

woensdag 29 juli 2009

Eet- en slaapritme

Mijn eet- en slaapritme begint regelmaat te vertonen ... overdag iets meer dan 's nachts. Ik sta op rond 6h en drink een flesje (180 ml). Ik slaap opnieuw in tot 9h30. Rond 11h30 eet ik mijn groentenpapje en in de namiddag doe ik opnieuw een kort tukje. Tegen 16h volgt mijn fruitpapje. Rond 19h drink ik opnieuw 150ml. En 21h30 zoek ik mijn bedje op. Tegen 0h (maar het kan evengoed 2h zijn) wil ik nog een klein beetje (60ml-150ml) drinken.

Tandjes?

Ik paste onlangs mijn tutter-techniek aan. Ik duw nu mijn onderlip voorbij mijn tutje. Is dit stoer of moet ik daarvoor toch nog iets anders verzinnen?

zaterdag 25 juli 2009

Intelligente blik

Communicatie

Vandaag maakte ik mama en papa duidelijk dat ik honger had ... zonder huilen maar door mijn hoofd richting lege fles te bewegen en luid ah ah ah te roepen.

dinsdag 21 juli 2009

Dromerig

Kluisbos (20/07)


Middagmaal Ronse (20/07)

Buggy-wandeling Ronse (20/07)

Parc Paradisio (19/07)

Muziekbos Ronse (18/07)

Met de ganse familie.

donderdag 16 juli 2009

Vuile praat

Ik heb de betekenis van een nieuw moeilijk woord leren kennen : 'obstipatie'. Het kostte me twee dagen om een wortel-oranje-object van wel 5 cm uit mijn kleine lichaampje te persen. Uiteraard ging dat (tijdens die twee dagen) gepaard met pijnlijke krampjes.

dinsdag 14 juli 2009

Eet-voorkeur

Het liefst van al lust ik mijn fruitpapje (appel, banaan, peer, meloen, sinaasappel) en mijn (moeder)melk. In mijn groentenlijstje staan bloemkool en venkel bovenaan. Worteltjes gaan ook nog wel als ik rustig eet. De smaak van courgette ligt echter vér boven mijn tolerantiegrens.

donderdag 9 juli 2009

Ik hou van rechtop zitten ...

En van liggen

woensdag 8 juli 2009

Groentenpap

Sinds maandag eet ik groenten-papjes. Courgette (maandag) krijg ik echt niet binnen. De mix van bloemkool en aardappelen smaakt me iets beter (dinsdag en woensdag).

Het smeerschooltje

Deze namiddag bezocht ik samen met mama en papa het UZ in Gent. We woonden er een informatiesessie bij over atopisch eczeem. Ik leerde dat ik bij de steeds weerkerende eczeem-opstoten cortisone-zalf zal moeten smeren en in de tussenperiodes mijn huid voldoende moet hydrateren met een andere zalf. De iets oudere kindjes kregen een praktische smeerles en nadien een bijhorend diploma. Ik heb me voor mijn diploma niet moeten bewijzen.

donderdag 2 juli 2009

Kruiples

Vandaag kreeg ik nog een keer kruiples van papa. En zowaar ... ik legde mijn eerste 10 cm af zonder hulp.

Eczeem

Na de 15-daagse kuur met cortisone-zalf was mijn eczeem zeer snel verdwenen. Maar de laatste dagen keert het langzaam terug. Ik krab me af en toe opnieuw op mijn buikje.

Wiegje slaapkamer