vrijdag 29 januari 2010

Derde tandje

Papa ontdekte gisteren een wit puntje bovenin mijn mond. Is dat mijn derde tandje dat doorbreekt? Of was het een fata morgana?

Jaloers

In de creche vinden ze me jaloers. Ze vertelden achter mijn rug aan papa dat ik het niet kan verdragen dat er andere kindjes opgepakt worden. In dat geval kruip ik zo snel mijn knietjes het toelaten tot aan de betreffende kinderverzorgster en maak ik duidelijk dat het zo niet verder kan. Het is MIJN beurt om opgepakt te worden!

Scanner

Omdat ik gisterenochtend plots, uit het niets, al mijn melk over mama uitspuwde dachten mama en papa dat ik misschien toch een hersenschudding overhield aan mijn val van eergisteren. Mama voerde me dus naar de kinderarts die op zijn beurt geen risico wilde nemen. Hij liet een scan van mijn hoofdje uitvoeren. Gelukkig was er niks mis met mij.

woensdag 27 januari 2010

Tweede valpartij

Vandaag maakte ik voor de tweede keer in een paar dagen tijd kennis met de zwaartekracht. Ik besloot om op eigen kracht uit mijn hoge stoel (+/- 1m) te klimmen (buiten het zicht van mijn oudertjes). Zo viel ik pardoes met mijn hoofd naar beneden op de harde keukenvloer. Een korte huilbui en een buil later was de pijn alweer vergeten.

zondag 24 januari 2010

Les lacs du connemara

... ik was mijn witte zakdoek even kwijt.

Trappen klimmen

Vandaag geraakte ik voor het eerst op mijn knietjes de volledige 14 treden naar boven zonder te vallen. Ik klom uiterst voorzichtig wat ik van papa niet kan zeggen. Toen hij me boven kwam halen en me opnieuw naar beneden droeg donderde hij naar beneden (ik dus ook). Ik bezeerde me niet in zijn veilige armen. Zijn achter- en zijkant zullen wel wat blauw kleuren.

Ik kijk graag naar buiten

zaterdag 23 januari 2010

Bijna 1 jaar

En dat moest uiteraard gevierd worden!

Ik hou van

... rechtop staan.

Cortisone-kuur

Woensdag begon ik aan mijn derde cortisone-kuur. Vandaag is de rode huid en de bijhorende jeuk bijna helemaal weg.

dinsdag 19 januari 2010

Pleister-allergie

Mama en papa dachten dat ze slim waren. Ze plakten een roadrunner pleister op mijn krab-wonde op mijn borstje om ergere krabben te voorkomen. Ik heb inderdaad jeuk, ja, véél eczeem-jeuk! Maar ik heb OOK een pleister-allergie waardoor de huid rondom het wondje er ondertussen veel lelijker uitziet dan het wondje zelf.

Rechtop

Ik sta almaar steviger op mijn beentjes. Ik slaag er soms al in om, met al het doorzettingsvermogen dat er in mijn kleine lijfje zit, zijwaarts langs de hele zetel te schuifelen. Dat is een kleine stap voor papa en mama maar een zeer grote (*) voor mij. (*)Neen, geen sprong dus ... ik ben toch geen kangoeroe!

woensdag 13 januari 2010

Wijsvingertje

Sinds een paar dagen wijs ik alles aan wat er langs mijn weg passeert. Ik eis bovendien dat mijn dragers (mama of papa) me in de richting van mijn vingertje brengen. Zo kan ik de dingen waarnaar ik wijs ook een keer vastnemen. Het benoemen van dingen lukt ook al goed ... ik noem alles DA! of oh-ooh en iedereen begrijpt me.

zondag 10 januari 2010

Knietjes

Sinds een paar dagen gebruik ik ook mijn knietjes om te kruipen : niet altijd maar toch zoveel mogelijk.

zaterdag 2 januari 2010

Spelletje

Ik geniet enorm van het spelletje 'zover mogelijk in de keuken geraken'. Ik kruip hiervoor tot net aan de keukendeur, kijk even achterom of iemand me gezien heeft, en zet er vanaf dan vaart in. Als ik snelle voetstappen op het parket hoor weet ik dat iemand me op de hielen zit. Dan gier ik het uit van de pret.

Poseren

In het bijzettafeltje