zondag 28 februari 2010

Nachtrust

Ik blijf zweren bij genoeg slaap 's nachts, overdag doe ik daar niet aan mee (max 1,5h). Ik kruip erin tegen 18h30 op eigen vraag. Ik wijs dan in de richting van mijn kamer. En laat iedereen weten dat ik wakker ben omstreeks 7h de volgende ochtend. Ik wijs dan de weg richting keuken omdat ik dan honger heb als een paard.

Nieuwe tandjes

En plots had ik 5 tandjes. Ze kwamen erdoor zonder al te veel op mijn humeur en nachtrust te werken.

dinsdag 23 februari 2010

Talenkennis

Vandaag etaleerde ik voor het eerst mijn talenkennis. Mama en papa snapten niet wat er uit mijn mondje kwam. Het was ... arabisch.
قبل النوم

zondag 21 februari 2010

Badje

Vanavond moest ik mijn badje voor één keer delen met mama. En dat zal ze geweten hebben. Ik zorgde ervoor dat ze er even snel weer uit was door een paar drijvende (stink)bommetjes te lanceren. Toen ze mij eruit tilde kon ik het niet laten om er nog een schepje (straaltje) bovenop te doen. Ik lachte mijn tandjes bloot.

zaterdag 20 februari 2010

Stappen

Ik stap heel erg graag. Als papa me aan mijn 2 handjes vasthoudt stap ik gemakkelijk van aan de TV (waar ik niet mag aankomen maar stiekem toch mijn eigen favoriete programma's probeer mee te pikken) de 5m tot in de keuken (waar ik ook niet mag komen omdat ik het afwasmiddel en de tabletten voor de vaatwas weet te vinden).

Eten thuis

Het eten thuis is toch nog altijd het lekkerste. Ik at na thuiskomst al iedere(2) keer grote porties patatjes (met spinazie en gehakt; met broccoli en biefstuk). Het yoghurtje als nagerecht ging er nadien ook nog vlotjes in.

Nieuwe smaken

Omdat ik mijn patatjes met worteltjes niet meer wilde eten in Engeland leerden mama en papa me allerlei nieuwe smaken kennen. Ik lust ondertussen yoghurt, platte kaas, boterham met belegen kaas, toast met gesmolten kaas en pizza-korst. Mijn darmpjes konden al die nieuwe dingen redelijk goed aan. Al resulteerde 3(!) potjes yoghurt na elkaar toch in diarree.

Ontbijt

Hotelkamer

Buggy

Christ Church College (Oxford)

Aankomst in Oxford

Meer Oxford-foto's kan je vinden op papa's reis-website.

vrijdag 12 februari 2010

Kapper

Vandaag passeerde ik voor het eerst bij de kapster van papa. Zij knipte de lange bles in mijn nek bij. Mijn voorkant werd ongemoeid gelaten. Laat maar groeien!

woensdag 10 februari 2010

Spuitjes

Het bezoekje aan de kinderarts vandaag zorgde voor de nodige onrust. Ik krijste de hele buurt bij elkaar toen ik stil moest liggen voor de spuitjes tegen mazelen, bof en rode hond. Het moet haast door de val op mijn hoofdje(?) zijn dat ik 1cm ben gekrompen sinds vorige meting. En ik ben er ook al niet lichter op geworden! Neeee papa, je gaat geen BMI berekenen ... of ik brul de hele nacht!

zondag 7 februari 2010

Rode bollen

Vandaag, na mijn badje, stonden mijn armpjes en beentjes vol met grote rode ovalen bollen. Is dit een allergische reactie op het badje? Of heeft het iets te maken met mijn eerste schepje yoghurt dat ik vlak voordien at? Ik hoop alvast dat het geen koemelk-allergie is. Ik ga binnenkort nog een keer proeven bij wijze van test.

Van afdrogen iets minder

Ik hou van

... mijn badje.