zondag 3 mei 2009

Recept rabarbertaartjes

Het recept van de o zo gesmaakte rabarbertaartjes van opa en oma (op het doopfeest).

Benodigdheden (4 pers.):
1 vel zanddeeg (250g) of gistdeeg
300g rabarber
4 koffielepels banketbakkersroom
30g boter
6 koffielepels griessuiker
1 ei

- Beboter 4 vormpjes, duw er het deeg goed in vast en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem;
- Kluts een ei en breng met een kwast een klein beetje ei aan op het deeg.
- Zet het een halfuurtje in de koelkast (bij gebruik van gistdeeg, het niet in de koelkast zetten);
- Verhit de boter en bak de rabarber zeer kort, strooi er de suiker over, bak het heel even na en laat afkoelen;
- Neem de vormpjes met het deeg, doe in elk vormpje een lepeltje banketbakkersroom, smeer plat met de bolle kant van de lepel;
- Verdeel de stukjes rabarber over de vormpjes en laat ze in een warme oven (230°C) gedurende 20 min. bakken;
- Haal ze uit de oven en laat ze even rusten.
- Haal de taartjes uit de vormen en laat ze afkoelen op een taartrooster.

0 reacties: